Vissza a gyökerekhez, újra terjed az íjászat

Vissza a gyökerekhez, újra terjed az íjászatHa hazánk történelmét nézzük, akkor kimondottan nagy hatással van a régmúltra az íjászat. Manapság azonban újra kezd divatba jönni az íjászat, egyre többen foglalkoznak vele szabadidejükben.

Mindenki számára elérhető

Az íjászat azon kevés sportok egyike, amely szinte mindenki számára elérhető, végezhető, mozgássérültek, vakok (speciális eszközzel) is élvezhetik az íjászat előnyeit. Ma már az íjász eszközöktől sincs elzárva senki, köszönhetően az íjász webáruházaknak, így mindenki megveheti a szükséges eszközöket magának.

Fejleszti a koncentrációt

A sikeres íjászathoz komoly koncentrációra van szükség, ami gyakorlás segítségével fejleszthető is. A fejlesztett koncentráció nem csak az íjászatban, hanem a mindennapok során is rengeteg előnnyel jár az emberek számára.

Fizikai felkészültség

Elsőre nem biztos, hogy úgy tűnik, de az íjászathoz nem csak koncentrációra, technikára van szükség, hanem fizikailag is a topon kell lenni hozzá. Ahhoz, hogy az íjat fel tudjuk húzni számtalanszor egymás után, erős felső testre van szükség.

Relatívan olcsó hobbi

Egy hobbinál nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy mennyibe kerül. Az íjászat nem tartozik a legdrágább hobbik közé, a megvásárolható íjak lehetnek természetesen lehetnek nagyon drágák is, de hobbi szinten tökéletesek a belépő darabok.

Bent és kint is végezhető

Az íjászat az olyan hobbik egyike, amely fedett területen és a szabadban egyaránt egyformán élvezhető, így nem kell szüneteltetni a hobbinkat sem télen, sem nyáron.