Lehetséges otthon a lézeres szőrtelenítés?

Lehetséges otthon a lézeres szőrtelenítés?Sokak számára előnyt, egyszerűséget jelent, ha nem kell valamiért kimozdulni otthonról, hanem otthon is meg lehet oldani. Nincs ez másképp a szőrtelenítéssel sem, nem véletlenül a borotválás a legnépszerűbb megoldás a szőrtelenítésre, olcsó és mindenki otthon meg tudja oldani saját magának. Persze a borotválás nem a legjobb megoldás, a legjobb eredményt lézeres szőrtelenítéssel lehet elvégezni.

Az otthoni lézeres szőrtelenítés lehetséges, de több szempontból vizsgálva sem a legjobb megoldás. Az egyik, hogy az otthoni lézeres szőrtelenítő eszköz nagyon drága, ugyanis a technológiát ugyanúgy meg kell fizetni, mint a klinikáknak, szolgáltatóknak. A magas árért azonban kevésbé hatékony szőrtelenítő gépet kapunk. Ennek az oka elsősorban az, hogy amíg a szolgáltatók hozzáértő szakembereket alkalmaznak, addig otthoni használatra bárki vásárolhat szőrtelenítő gépet, így azokat úgy kell elkészíteni, hogy biztonságosabbak, könnyebben használhatók legyenek. Ez pedig sokszor kisebb teljesítménnyel is jár, nehogy valaki a folyamatos, szünet nélküli használattól sérüléseket szenvedjen el.

Az otthoni lézeres szőrtelenítés más szempontból is kevésbé hatékony, mint ha szakemberre van bízva. A szakemberek a bőr és a szőr színe, típusa alapján be tudják állítani, személyre tudják szabni a kezeléseket, ezáltal jobb eredmény érhető el, ha nem saját magunknak próbáljuk a lézeres szőrtelenítést elvégezni.