A letölthető céges dokumentumok típusai

A letölthető céges dokumentumok típusaiAz online ügyintézés egyre több területen váltja fel a személyes ügyintézéseket, köszönhetően számos előnyének. Nem kell kimozdulni otthonról vagy az irodából, nem kell többször befáradni, hanem az internet előtt ülve minden elintézhető. Nincs ez másképp a céges teendők esetén sem, köszönhetően az online letölthető, igényelhető céges dokumentumoknak.

A cégkivonat

A dokumentumok közül a cégkivonat az, amire leggyakrabban szükség lesz. A cégkivonat a végjegyzékben megtalálható, éppen aktuális adatokat tartalmazza. A hiteles és a közhiteles cégkivonatok segítségével le lehet ellenőrizni egy céget, vagy bizonyítani lehet saját cégünk adatait pályázatok, banki és egyéb ügyintézések esetén is.

A cégmásolat

A cégmásolat hasonló a cégkivonathoz, azonban nem csak a jelenlegi, ha a cégjegyzékből már törölt adatokat is tartalmazza, így egy átfogó képet lehet kapni a cégmásolat segítségével egy vállalkozás teljes történetéről.

Apostille cégkivonat

Az apostille cégkivonat hasonló az első pontban bemutatott cégkivonathoz, azonban külföldi felhasználásra készül. A külföldi felhasználáshoz egy ún. felülhitelesítéssel rendelkezik, ami feljogosítja a külföldön történő felhasználásra.

Névjegy

A névjegy az egyik legegyszerűbb céges dokumentum, tartalmazza a cég nevét, címét, statisztikai számjelét és a cég aktuális bankszámlaszámait is. Ezek azok az adatok, amire általában alapesetben egy cégről szükség lehet.