Egyre többen választják a klímát fűtéshez is

Egyre többen választják a klímát fűtéshez isA megemelkedett gázáraknak köszönhetően egyre többen keresnek másik lehetőségek a fűtés megoldására. Az alternatívák általában a fával történő fűtés vagy fűtésre optimalizált klímák vásárlása.

A fával történő fűtéssel a leggyakoribb probléma az szokott lenni, hogy be kell szerezni egy fatüzeléses kazánt, emiatt csak családi házakban jelent reális alternatívát, és ha a rendszerbe be is lehet illeszteni egy ilyen kazánt, nem olcsó mulatság a rendszer átalakítása. Ráadásul, ha fatüzelésre váltunk, akkor fát is kell venni, gyakran össze is kell vágni, vágatni, és a kényelemből is engedni kell, mivel folyamatosan rakni kell a tűzre, ha azt szeretnénk, hogy meleg legyen. Emiatt inkább a fűtésre optimalizált klímák kezdenek el teret nyerni.

A fűtésre optimalizált klíma ára sem olcsó, különösen, hogy minden helyiségben ajánlott egy készüléket elhelyezni, ahol fűteni szeretnénk. Nem kell azonban a teljes fűtési rendszert átalakítani, a gázfűtés és a klímával történő fűtés akár maradhatnak is ugyanúgy, és egyszerre vagy felváltva is használhatók. A felszerelt klímák ráadásul nyáron is jól jönnek, a melegebb időszakban ugyanis hűtésre lehet őket használni. A fűtésre optimalizált klímákkal tehát az év minden részében a megfelelő hőmérsékleten lehet tartani otthonunk levegőjét.

Mivel a klímákat most már az év teljes egészében használjuk, ezért az ideális szerelési időszakok lerövidültek. Érdemes azonban tavasszal vagy az ősz elején klímát szereltetni, akkor talán kevesebb a szakemberek munkája.