Egyedi vagy sablon honlap, mikor melyik a jobb?

Egyedi vagy sablon honlap, mikor melyik a jobb?Honlapkészítés esetén az egyik legfontosabb kérdés annak az eldöntése, hogy egyedi vagy sablon honlapban gondolkodsz. A sablon weboldal készítés ára alacsonyabb, valamint gyorsabbak is elkészül, ezek a legfontosabb érvek mellette, de általában ez nem elég a döntéshez.

A sablon weboldalak nagyon gyorsan elkészülnek, és az általános feladatokat tudják ellátni. Egyszerűbb űrlapok, pár aloldal, sablonos kinézet. Persze vannak olyan helyzetek, amik ezek elegendők, különösen, ha nagyon olcsón meg lehet úszni az elkészítést. Általában kisebb, induló vállalkozások esetén elég, ha legalább rendelkeznek weboldallal, akkor is, ha az nem igazán egyedi.

A legtöbb esetben azonban jobb döntés az egyedi weboldal, ugyanis rengeteg pluszt jelent a sablon honlapokkal szemben. Az ára ugyan magasabb (a funkcióktól függ), de jobb teljesítményt is várhatsz tőle. Az egyedi weboldalak egyedi dizájnnal készülnek, ez pedig a látogatók számára is jól látható lesz azonnal, amikor megérkeznek honlapodra. Az egyedi honlapok emellett olyan funkciókkal készülnek, melyekre szükséged van. Egyedi megrendelő űrlapot szeretnél? Virtuális séta kell a weboldalra? Össze kell kötni a honlapot pl. egy céges CRM rendszerrel? Egyedi weboldal esetén nincs lehetetlen.

Az egyedi honlapok ráadásul könnyen fejleszthetők később, nem kell mindent azonnal induláskor kigondolni, hanem a tapasztalatok alapján lehet alakítani, fejleszteni, módosítani.