Mennyi idő alatt készül el egy webáruház?

Mennyi idő alatt készül el egy webáruház?Amikor valaki elhatározza, hogy belevág az online kereskedelembe, akkor szeretné, ha minél hamarabb el is tudná indítani webáruházát. A webáruház elkészítési ideje viszont több tényezőtől is függ.

A legkönnyebb helyzetben akkor vagy, ha webáruház bérlésben gondolkodsz. Egy bérelt webáruház akár percek alatt összekattintható, elindítható. Persze nem feltétlenül a 10 perc alatt összerakott webshop lesz a jó megoldás, de ha a gyorsaság fontos, semmi már nem számít, akkor ez a leggyorsabb lehetőség.

Ha saját, egyedi webshopot szeretnél, akkor lassabb folyamatra kell számítani. A saját webáruházat elkészítési ideje általában hetekben, hónapokban mérhető. Ennyi ideig tart ugyanis, amíg megtervezik a saját designt, majd pedig a finomítások után le is programozzák azt. Nincs összekattintás, hanem egyedi design és egyedi funkciók vannak. A pontos elkészítési idő attól függ, hogy milyen kinézetre, működésre, funkciókra van szüksége az adott webáruháznak. Minél több funkció lesz, annál tovább tart azokat leprogramozni. A hosszabb várakozási idő ellenére érdemes az egyedi webshopot választani, ezzel ugyanis jobb eredményeket lehet elérni.

Előfordulhat az is, hogy nem a webshop elkészítése, hanem az egyes szolgáltatók jelentik a szűk keresztmetszetet. Ilyen lehet pl., ha a bankkártyás fizetést biztosító cégre kell várni, vagy ha mondjuk a készletet kezelő rendszert kell összhangba hozni az új webshoppal. Érdemes előre felkészülni, időben megkötni a szerződéseket kívülálló felekkel, hogy minden a lehető leggyorsabban mehessen.