Látnivalók Szigetvár városában

Látnivalók Szigetvár városábanSzigetvár és környéke az ország egyik kedvenc turista célpontja. Nem véletlenül választják nagyon sokan a város, ugyanis számos látnivaló és kikapcsolódási lehetőség van a környéken.

Ha egy dolgot kellene mondani, ami a legtöbb látogatót vonzza, akkor az a helyi termálfürdő lenne. A gyógyfürdő a város központjában található, ha elsősorban a fürdőt fogjuk látogatni a kikapcsolódásunk során, akkor érdemes szállást Szigetvár központjában keresni. A fürdő a népszerűségét elsősorban a gyógyvíznek köszönheti, de a fürdő élményfürdő részét is nagyon sokan keresik.

A másik népszerű látnivaló a Szigetvári Vár. A vár ma is a régi jellegzetes formáját őrzi, de természetesen felújított állapotban. Szigetvár, és így a helyi vár is az 1566-os török ostrom fontos helye volt. A vár látogatható, csoportok esetén pedig idegenvezetésre is van lehetőség mind a várban, mind a városban.

Szintén a török ostromhoz kapcsolódó látnivaló az 1994-ben átadott Magyar-Török Barátság Park. A parkban I. Szulejmán szultán és Zrínyi Miklós szobrai találhatók.

A város központjában található a Vigadó. Egy épületet Makovecz Imre tervezte, manapság közösségi helyszínként és kulturális központként üzemel. A városban számos szobrot találhatunk, elsősorban a török idők fontos alakjairól, a legnépszerűbb szobor azonban ennek ellenére a város főterén található Oroszlán szobor. Ez is Zrínyi Miklós tiszteletére készült, 1878-ban avatták fel.