Kinek éri meg a gépi földmunka?

Kinek éri meg a gépi földmunka?Ha építkezésről, kivitelezésről van szó, akkor a munkálatok első lépése szinte biztosan a földmunka kell, hogy legyen, el kell távolítani a növényzetet, rendezni kell a terep viszonyokat, el kell készíteni az alapot stb. Ha pedig földmunkáról van szó, akkor két választási lehetőségünk van, a kézi és a gépi földmunka.

A kézi földmunkával valószínűleg mindenki találkozott már, gyakorlatilag munkásokat jelent, általában ásóval és lapáttal. Családi házak vagy kisebb volumenű építkezések esetén előszeretettel választják a kézi földmunkát a megbízók automatikusan, pedig vannak olyan helyzetek, amikor jobban megéri a gépi földmunka. Az egyik ilyen pl., ha szorít az idő, és gyorsan kell elvégezni a munkálatokat. Ilyen eset lehet az is, amikor a többi munkálatok is annyit csúsznak, amennyi ideig tart a földmunka elvégzése. Ha csak egy családi ház alapásásáról is van szó, kézi erővel minimum néhány napig fognak tartani a munkálatok. Géppel végezve viszont egy nap alatt bőven elkészül az egész. Persze a gépi földmunka után is szükséges kézi kiigazításra, de ez jóval gyorsabban és jóval kevesebb erőforrás igénnyel fog már menni.

Annak is megéri a gépi földmunka, aki a kitermelt földet el szeretné egyből szállíttatni, vagy a telek egy másik területén szeretné elteríttetni. Ilyenkor amúgy is munkagépekre lesz szükség a szállításhoz vagy a terítéshez, érdemes akkor egyben megoldani a kitermelést is, és akkor sokkal gyorsabb és hatékonyabb lesz az egész folyamat.