Lézeres szemműtét előtt és után

Lézeres szemműtét előtt és utánEgyre többen választják a lézeres látásjavítást, és szabadulnak meg szemüvegüktől, kontaktlencséjüktől. Mutatjuk, hogy mire kell számítani a lézeres szemműtét előtt és után.

A lézeres látásjavítást minden esetben egy részletes alkalmassági vizsgálat előzi meg. Az alkalmassági vizsgálat során felmérik a szem állapotát, és azt is vizsgálják, hogy elvégezhető-e a szemműtét, és ha igen, akkor melyik kezelésre alkalmas az illető. A klinikák az alkalmassági vizsgálat során azt is megvizsgálják, hogy várhatóan milyen eredményt tudnak elérni a kezeléssel, így a páciensek előre tudják, hogy mire számíthatnak. Ez a vizsgálat teljesen fájdalommentes, és rendszerint néhány órát vesz igénybe.

Ha alkalmas a páciens, és a szemműtét mellett dönt, akkor megbeszélnek egy időpontot. A kezelés napján kell befáradni a klinikára, maga a szemműtét pár percig tart, utána pedig egy kis pihenést követően haza lehet menni. Érdemes kísérővel érkezni, különösen, ha autóval mész, mert autót nem szabad vezetni a kezelést követően.

A szemműtét után kontroll vizsgálatokra kell visszamenni, valamint az előírásokat be kell tartani. Szemcseppeket kell használni, a szabadban 100%-os UV szűrős szemüveget kell viselni, aminek ideje az elvégzett kezelés típusától függ. Emellett kerülni kell a poros, koszos helyeket a kezelés követő hónapban, víz nem érheti a szemeket kb. egy hónapig, szoláriumba kb. fél évig nem szabad menni, valamint arra is fokozottan ügyelni kell, hogy a szemeket ne dörzsöld.