Türkiz szín használata a nappaliban

Türkiz szín használata a nappalibanA vagány, élénk színeket sokan kedvelik nem csak a mindennapokban, hanem otthonukban is. Az egyik ilyen élénk szín a türkiz, amely a beltéri design egyik kedvenc színe. Ha a nappalidat szeretnéd újjá varázsolni, és türkiz színt szeretnél alkalmazni, akkor mutatunk néhány tippet.

A türkiz az elegáns színek egyike, különböző árnyalatai szinte minden nappalit meg tudnak szépíteni. Illik hozzá a fehér, bézs, rózsaszín, szürke szín is, de akár vagányabb színekkel is lehet keverni.

A leglátványosabb hatást a türkiz színű falakkal lehet elérni, legyen szó festésről vagy türkiz tapétáról. A türkiz színű falak a kisebb tereket nagyobbnak tudják láttatni, és a fali dekorációk kiemelésére is kiválóan megfelelnek. Nappalikban azért jó választás még, mert nem nyeli el a fényt, hanem elosztja a szobában.

Ha kisebb mértékben szeretnéd alkalmazni a türkiz színt, akkor a bútorok színeként lehet jó választás. Elsőre azt gondolhatod, hogy nem sok türkiz színű bútort gyártanak, de ha nem is találsz kész bútorokat, a legtöbb helyen meg lehet rendelni a bútorokat türkiz színben is, felár nélkül. Szintén látványos tud lenni a türkiz színű függöny alkalmazása.

Ha a bútorokat is túlzásnak érzed, akkor sem kell kétségbe esni, ugyanis kiegészítőként, díszként is kiválóan alkalmas a türkiz szín. Ilyen kiegészítők pl. a szőnyeg, vázák, virágtartók, virágcserepek, tálak, órák.