Tanácsok sok darabos puzzle kirakásához

Tanácsok sok darabos puzzle kirakásáhozA puzzle az egyik legnépszerűbb kikapcsolódási lehetőség, az egészen kisgyerekektől az idősebb felnőttekig mindenki számára kiváló kikapcsolódási lehetőséget tud nyújtani. Bejegyzésünkben néhány olyan tippet, tanácsot fogunk bemutatni, amivel sikeresebbek lehetünk egy puzzle kirakásában.

Először is gondoljuk végig, hogy mekkora helyet fog elfoglalni a kirakott puzzle, és legalább akkora méretű sima felületet készítsünk elő hozzá. Érdemes a puzzle méreténél nagyobb felülettel készülni, és akkor mellette tudjuk tárolni a még fel nem használt anyagokat is.

Ha kiöntöttük a több száz vagy ezer puzzle darabot, akkor mindegyiket fordítsuk a képes felével felfelé. Ez viszonylag hosszú ideig is eltarthat, azonban jelentősen meg fogja könnyíteni a sikeres kirakást.

A kirakást érdemes a a kerettel kezdeni, különösen a 4 sarokkal, ugyanis ezeket a darabokat könnyű megismerni. Innen aztán lehet tovább haladni a puzzle belső része felé. Ezt a megoldási módot ki lehet még egészíteni azzal, hogy ha egy belső blokknak megtalálod a darabjait, akkor onnan is el lehet kezdeni kifelé terjeszkedni. Előbb utóbb a keret és a belső blokk összeérnek majd, és nagyon jól fogsz állni a kirakással.