Jobb a fizetős cégkivonat, mint az ingyenes

Jobb a fizetős cégkivonat, mint az ingyenesAmikor cégkivonatra van szükség, a legtöbb ember az ingyenes cégkivonatot szeretné választani, mivel nem kell fizetni érte. Az ingyenes cégkivonat letölthető percek alatt, és semmibe sem kerül. Miért éri meg mégis kifizetni a pár ezer forintot egy hiteles cégkivonatért?

Mivel az ingyenes cégkivonat nincs hitelesítve, így sokszor előfordul, hogy nem a legfrissebb adatokat tartalmazzák, ami azt jelenti, hogy az adatok nem felelnek meg a valóságnak. Ha csak tájékozódásra szeretnénk egy cégkivonatot beszerezni, akkor megfelelhet az ingyenes változat is. Ha azonban fontos, hogy valós adatokat tartalmazzon, vagy ügyintézésre szeretnénk felhasználni, akkor hiteles változatot szerezzünk be. Megpróbálhatunk természetesen ingyenes változatot benyújtani ügyintézéshez is, de nagyon nagy az esélye, hogy nem fogunk sikerrel járni, és csak az időt pazaroljuk.

A fizetős (hiteles, közhiteles) cégkivonatok tehát garantáltan a valós, aktuális adatokat tartalmazzák, hitelesített formában. Ha biztosra szeretnénk menni, akkor a közhiteles cégkivonatot válasszuk, de sok esetben az olcsóbb, hiteles változat is megfelelő. Fordítva azonban ez nem működik, ugyanis a közhiteles cégkivonat magasabb hitelesítési szintet jelent.

A hitelesített cégkivonatokat a kiállítástól számítva 30 napig lehet felhasználni, így nem kell félni attól, hogy az igényelt hiteles cégkivonatot nem fogják elfogadni 1-2 héttel az igénylés után.